Fiskpudding!
| Ingredienser till 100 portioner. |
| 20 kg risgrynsgröt |
| 15 liter mjölk |
| 10 kg sejfilé och fiskputs el frys fiskrensning |
| 2 kg Lax (godare smak med lite lax i) |
| 300 g salt |
| 20 st ägg |
| 40 g vitpeppar, nymald |
| 70 g salt |
| Fiskkrydda efter smak |
| Ev. 1 kg dill, grovt hackad |
| smör, att bryna |
| citron, i klyftor |
| gröna ärtor |
| Gör så här: |
| Dag 1: Blöt lägg risgrynen dagen innan så går kokningen fortare. |
| Dag2: Byt vatten och koka ihop grynen, vatten & salt och späd gröten med mjölk. |
| Blanda ner råa el tillagade fisken direkt i gröten, slå sönder den i grytan. |
| Blanda ner ägg, salt och peppar |
| Häll upp i smorda formar och baka i 175°, ca1½ timme tills puddingen har stannat. |
| Brynt smör och färsk, hackad dill och dekorera med samt citronklyfta är viktiga tillbehör. Jag kokade fisken jag hade i puddingen idag. Sejfilé på bläck, pressade citron och hummerfond, salt, peppar. Kylde ned den och blandade som ovan. Laxen blandade jag i rå. Kör så det ryker! // Carina |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar