Summa sidvisningar

onsdag 28 september 2011

Vilken pudding!

Fiskpudding!




Ingredienser till 100 portioner.
20 kg risgrynsgröt
15 liter mjölk
10 kg sejfilé och fiskputs el frys fiskrensning
2 kg Lax (godare smak med lite lax i)
300 g salt
20 st ägg
40 g vitpeppar, nymald
70 g salt
Fiskkrydda efter smak
Ev. 1 kg dill, grovt hackad
smör, att bryna
citron, i klyftor
gröna ärtor
Gör så här:
Dag 1: Blöt lägg risgrynen dagen innan så går kokningen fortare.
Dag2: Byt vatten och koka ihop grynen, vatten & salt och späd gröten med mjölk.
Blanda ner råa el tillagade fisken direkt i gröten, slå sönder den i grytan.
Blanda ner ägg, salt och peppar
Häll upp i smorda formar och baka i 175°, ca1½ timme tills puddingen har stannat.
 
Brynt smör och färsk, hackad dill och dekorera med samt citronklyfta är viktiga tillbehör.

Jag kokade fisken jag hade i puddingen idag. Sejfilé på bläck, pressade citron och hummerfond, salt, peppar. Kylde ned den och blandade som ovan. Laxen blandade jag i rå.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar