Hösttemat fortsätter på Rosenhaga!
Idag serverades fiskgratäng, potatis och en härlig grönsaksbuffé.
 |
Fisk med höstdräkt!
Sej
rasp och saft av citron
salt och peppar
Lägg fisken i en ugnsfast form, smaksätt med citron, salt och peppar
Bechamellsås
smör
vetemjöl
mjölk + grädde
salt och peppar
Smält smöret och låt salt och peppar få smälta med i grytan. Strö över mjöl och späd med mjölk + grädde. Låt puttra i ca.10 min.
Häll såsen över fisken och grädda i ugn tills fisken har temp. 55 grader.
Garnityr 1
Strimlad (gul) morot och palsternacka
olja
grönsaksbuljong
honung
salt och peppar
Garnityr 2
färska delade champinjoner
hackad lök
vitlök
persilja
olja
salt och peppar
Garnityr 3
Bacon i fina bitar
Fräs de tre dekorationerna och smaksätt. När fisken kommer ut ur ugnen är det dags för garneringen. Ett, två, tre och du har en jättegod fiskgratäng.
Kör så det ryker! // Carina
|
Shit, du verkar helt grym alltså. Ska kolla in din blogg och ge adressen till kockarna på vår skola! Vilken inspiration! Vilken matglädje!
SvaraRadera