Regn och stormiga vindar utanför förskolan!
Då är det extra roligt att skapa en måltid som ger dagen ett lyft. Barnen ger värme och inspiration till det där lilla extra. Idag serverades majspanerad sejfilé, spenat och örtsås, potatis och en grönsaksbuffé. Det var när jag var ute i atriumet (utegården) och hämtade örter till dagens sås som .... jag kom tillbaka med ett fång timjan, citronmeliss, persilja....... ett barn undrade vad jag gjorde? Ett barns nyfikenhet gjorde mig inspirerad till att gå runt så barnen kunde få lukta på alla dessa underbara örter.
Sås Verte
spenat
hackad gul lök
citronmeliss, persilja, timjan
salt och peppar
grönsaksbuljong
citron
cremefaiche
majonäs
olivolja
Hetta upp olivolja i en gryta och lägg i den hackade spenaten (färsk eller fryst) och den hackade löken, fräs med lite grönsaksbuljong, salt, peppar och en gnutta socker. Kyl.
Blanda i de färska örterna, citronsaft och raspet av en citron, creme fraiche, majonäs i spenatfräset. Mixa med en stavmixer till en slät sås.
Grönsaksbuffé
Brevid serverades ärtor, ananasbitar och salladsblad.
Lägg fisken på ugnsfasta formar, krydda med salt och peppar, ev. lite pressad citron. Blanda hälften ströbröd och hälften mixade cornflakes. Krydda blandningen med lite salt och peppar. Skiva på smör med en osthyvel och grädda i ugnen. 175 grader i ca. 15 min.
Mellanmål
Rostat örtbröd med skinkröra.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar