Summa sidvisningar

onsdag 14 september 2011

Äppelbröd!

Recept
50g jäst
0,5 dl olja
5 dl vatten
1 dl rågflingor
3 msk linfrö
3 msk solrosfrö
1 msk äppelmos
1 msk äpplejuice
1 tsk salt
ca. 1.2 l rågmjöl
Skålla rågflingor, linfrö, solrosfrö snabbt i en liten del av vattnet (2dl). Låt det svalna av genom att blanda i äppelmoset och äppledrickan.
Smula ned jästen i en bunke, blanda i 37 gradig vatten, olja, sirap, salt. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i den skållade blandningen. Rör i rågsikten och blanda till en slät smet som precis lämnar kanten på bunken. Låt jäsa i 30 min. Rör om i degen och platta ut den på en ugnsfast form.

Strössel
1 rivet äpple
1 msk honung
1 dl rågflingor
3 msk linfrö
1 tsk olja
Fräs allt i en gryta och strö över blandningen på degen i plåten, tryck ned det lite. Låt brödet få jäsa i ca 45 min och grädda i 175 grader i ca.20 min

Ett supergott höstbröd med smak av äpple. Bred lite smör och lägg på en ostskiva.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar