En korvgryta som får sitt sting av senapsrelish, supergod!
Korv alá Forsell
4 portioner/st.
400 gram | falukorv |
1 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
2,5 dl | mjölk |
35 gram | vetemjöl |
1,5 dl | matlagningsgrädde |
3 msk | tomatpuré |
3 msk | senapsrelish (se nedan) |
1 msk | dill, hackad |
salt efter smak | |
| vitpeppar efter smak | |
Senapsrelish:
| 2 msk | gurkmix |
| 1 msk | bordssenap |
| 0,5 krm | cayennepeppar |
| 2,5 krm | gurkmeja |
1. Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
2. Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen. Tillsätt redningen under omrörning. Sjud i cirka 5 minuter.
4. Tillsätt den strimlade (1x1x5 cm) falukorven. Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
Hackade oliver och färsk hackad gurka
Ikea-sallad
På en bädd av färska spröda spenatblad
färsk broccoli
rödlök
röd paprika
olivolja
skal och saft av en citron
salt
peppar
Mellanmålsbröd
50 g jäst
0,5 dl olja
2 dl vatten
3 dl filmjölk
1 tsk salt
3 msk sirap
3 msk vetegroddar
3 msk vetekross
3 msk linfrö
3 msk solrosfrö
ca: 1,2 l rågsikt
Lös jästen i 37 gradigt degspad (vatten + fikmjölk) blanda i övriga ingredienser och blanda tills degeb precis släpper degbunkens kanter, låt jäsa i 45 min. Ta upp degen och tryck ut den i en oljad långpanna. Strö över solrosfrö och låt jäsa ytterligare i 30 min. Grädda i ugn 200 grader i ca:20 min.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar